De repetitoren

Anastasia Goldberg, pianiste

Anastasia Goldberg, afkomstig uit het Russische Jekaterinenburg, kreeg vanaf haar zesde pianolessen Anastasia Goldbergvan Irina Renova op de speciale muziekschool voor getalenteerde kinderen, gelieerd aan het Moessorgski Staatsconservatorium van de Oeral. Al op achtjarige leeftijd trad zij op als solist met het symfonieorkest van haar geboorteplaats in Haydns Pianoconcert in D, en gedurende haar hele verdere studietijd bleef ze als pianosolist verbonden aan dit orkest. Vanaf 1995 was Anastasia student in de klas van Valery Shkaroepa bij het Moessorgski Staatsconservatorium van de Oeral. Niet alleen gaf zij soloconcerten tijdens haar studie, in 1997 ontving ze de Grand Prix van het Nationale Muziekconcours van de regio Oeral en Siberië. In 2000 studeerde ze – met lof – af aan het Moessorgski Staatsconservatorium. In hetzelfde jaar werd zij winnares van het prestigieuze Internationale Pianoconcours te San Sebastian.
Al wat eerder, in 1998, was Anastasia uitgenodigd door Alexander Makarov om haar studie voort te zetten in Nederland en daarmee haar carrière als concertpianiste te vervolgen. In 2002 studeerde zij met groot succes af aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen en werd toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium te Den Haag om te studeren bij Naum Grubert en Ellen Corver. Twee jaar later behaalde zij daar de titel Master of Music.
Momenteel woont Anastasia Goldberg in Nederland en geeft zij veel concerten zowel in Nederland als in andere West-Europese en Scandinavische landen, waaronder Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen. Als veelgevraagd solist speelde zij met Michail Jurowski, Michel Tabachnik, Stefan Vladar, Joost Smeets, Anton Grishanin en vele anderen. In 2007 trad zij op in de première van Tabachniks Piano Concert en in 2010, tijdens het Beethoven Festival te Groningen, in de wereldpremière van Beethovens Pianoconcert in F.
Anastasia is vaste gastsoliste bij Cheliabinsk Symphony Orchestra (Rusland) en heeft verscheidene cd-opnamen op haar naam staan, o.a. Robert Schumanns Piano Concert en de Rhapsody in Blue van George Gershwin. In 2010 werd er in eigen beheer (Goldberg Productions) een cd uitgebracht met werken van Mozart en Beethoven, die door de pers zeer lovend ontvangen werd. Tevens werd de cd door de Belgische radiozender KLARA als ‘cd van de dag’ betiteld!
In 2009 werd Anastasia Goldberg uitgenodigd als jurylid van het Internationale Pianoconcours te San Sebastian. Verder is Anastasia Goldberg als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en werd zij uitgenodigd als gastdocent op verscheidene festivals, waaronder het Peter de Grote Festival.


Victoria Dmitrieva, pianiste

Victoria Dmitrieva begon op zevenjarige leeftijd haar muzikale studies op de Muziekschool van Pskov in Victoria DmitrievaRusland, waar ze zowel piano als fluit studeerde. In 1994 studeerde ze – met lof – af aan het Pskov Staatscollege op piano, theorie en geschiedenis van de muziek. In 1992 nam ze deel aan het provinciaal Noord-West pianoconcours, waar ze een diploma en een speciale prijs voor de interpretatie van Rachmaninoff won. In datzelfde jaar trad ze op bij het Internationale Kamermuziek Festival in Kostomuksha (Karelia, Rusland) en een jaar later nam ze deel aan het negende Nationale Safonov Pianoconcours.
In 2000 studeerde Victoria af aan het Staatsconservatorium van St. Petersburg op piano. In 2004 behaalde ze haar Bachelor Degree in muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2007 kreeg Victoria haar Master Degree in piano en in 2008 Bachelor Degree in fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Sinds 2006 werkt Victoria aan Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sinds november 2006 heeft zij de beschikking over een Kawai RX-5 vleugel, aangeboden door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.