De repetitor

Victoria Dmitrieva, pianiste

Victoria Dmitrieva begon op zevenjarige leeftijd haar muzikale studies op de Muziekschool van Pskov in Victoria DmitrievaRusland, waar ze zowel piano als fluit studeerde. In 1994 studeerde ze – met lof – af aan het Pskov Staatscollege op piano, theorie en geschiedenis van de muziek. In 1992 nam ze deel aan het provinciaal Noord-West pianoconcours, waar ze een diploma en een speciale prijs voor de interpretatie van Rachmaninoff won. In datzelfde jaar trad ze op bij het Internationale Kamermuziek Festival in Kostomuksha (Karelia, Rusland) en een jaar later nam ze deel aan het negende Nationale Safonov Pianoconcours.
In 2000 studeerde Victoria af aan het Staatsconservatorium van St. Petersburg op piano. In 2004 behaalde ze haar Bachelor Degree in muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2007 kreeg Victoria haar Master Degree in piano en in 2008 Bachelor Degree in fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Sinds 2006 werkt Victoria aan Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sinds november 2006 heeft zij de beschikking over een Kawai RX-5 vleugel, aangeboden door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.