Die Schöpfung luisteren, zingen, dirigeren!

Thuis draaiden mijn ouders van tijd tot tijd The Creation, de Engelse versie van Die Schöpfung van Joseph Haydn. Er werd altijd veel Bach geluisterd bij ons in huis, met name op zondag, maar Die Schöpfung was een van de lievelingsstukken van mijn ouders omdat ze dit werk vroeger zelf ook gezongen hadden op het koor waar ze elkaar leerden kennen. Ik weet eigenlijk niet waarom wij de Engelse variant in onze platenkast hadden staan. Dat zal wel met de collectie van de plaatselijke cd-winkel te maken hebben gehad.

Later, toen ik studeerde aan het conservatorium, heb ik Die Schöpfung zelf gezongen tijdens een van de vele grote koor- en orkestprojecten waar ik met zeer veel plezier op terugkijk. We hadden de grootste lol tijdens de repetities, maar er werd zeker ook hard gewerkt. Ik denk dat hier mijn liefde voor dit geweldige stuk is ontstaan. Later heb ik het tijdens mijn studie koordirectie ook nog uitgebreid bestudeerd o.l.v. mijn oud-docent Louis Buskens.

En nu mag ik het dirigeren! Ik kijk er ontzettend naar uit om dit samen met een geweldig orkest, waar ik heel graag mee samenwerk, prachtige solisten en natuurlijk het onvermoeibare en energieke Toonkunstkoor Bekker te mogen uitvoeren.
En dat niet een, maar twee keer.

De cirkel lijkt rond!

Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen
dirigent